Goede doelen

Brenda Gysens

Wij zijn hier om een verschil te maken en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Vandaar dat maatschappelijk verantwoord ondernemen deel uitmaakt van mijn business model.

Een deel van de nettowinst van elk TOKS®-programma, workshop of andere dienst uit mijn aanbod gaat rechtstreeks naar een goed doel. Ik heb de volgende drie goede doelen zorgvuldig geselecteerd.

Het zijn stuk voor stuk maatschappelijk waardevolle projecten die dezelfde waarden nastreven.

Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren

Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoten we gezond leven op het ritme van de seizoenen, én dit met respect voor de natuur.

Gleaning Network Belgium

Het Gleaning Network werkt samen met vrijwilligers, lokale boeren en de voedselbanken om de voedselverspilling op het veld tegen te gaan. Vaak kunnen boeren (een deel van) hun gewassen niet oogsten omdat ze niet voldoen aan de absurde cosmetische normen van de supermarkten of simpelweg omdat er een overschot is op de markt.

Dierenrechtenorganisatie Stop dierenmishandeling vzw

Dierenrechtenorganisatie Stop Dierenmishandeling zet zich in voor het bestrijden van dierenmishandeling. Dit zowel in het binnenland als in het buitenland. Hierbij hoort eveneens het sensibiliseren van mensen over en rond dierenwelzijn op verschillende vlakken.