Het bedrijf, de organisatie of de baas waarvoor ik werk is nog lang niet mee met het nieuwe tijdperk voor kenniswerkers. Ik ga misschien niet alles kunnen toepassen.

Als ik je kan geruststellen, dat is jammer genoeg nog steeds de meerderheid van de bedrijven, organisaties, CEO's, directeurs, teamleaders, managers. De vraag die telt is: ga jij echt wachten tot zij eindelijk inzien waar de rest van de wereld al een tijdje naar toe evolueert? Ga jij jouw relevantie en toekomstige mogelijkheden van hen laten afhangen op dit cruciale kantelpunt in onze geschiedenis? 

"Ik wil niet dat we ze te slim maken..." hoorde ik eens een leidinggevende zeggen. Ook dit is een factor die helaas in heel wat bedrijven meespeelt in het beslissingsproces. Als je 't mij vraagt, ik zou me daar bliksemsnel uit de voeten maken en een gezonde werkomgeving met een people-first approach zoeken. 

Of bedrijven zoeken vaak een opleiding, een workshop, een cursus die werkt voor hun gemiddelde werknemer. Het is ook vaak door de HR-bril bekeken. Wat niet meteen betekent dat het voorgestelde aanbod voor jou werkt. 

Wat als jij nu zelf initiatief toont? Dat is trouwens waar de trendy bedrijven waar iedereen wil werken een prioriteit van maken. Zij stimuleren hun medewerkers om met een eigen persoonlijk en professioneel ontwikkelingsplan te komen. Zij beseffen namelijk dat een individuele aanpak de enige aanpak is. Als elk individu volledig zichzelf kan zijn, zijn eigen talenten kan inzetten, krijgt het team vleugels. 

Wat als je afstapt van de verwachting dat anderen in jouw ontwikkeling moeten investeren als je niet eens in jezelf wil investeren?