Is Toksen iets voor jou?

Je vraagt je misschien af, is dit mijn tijd en aandacht wel waard?  Voor vele lezers is mijn antwoord: Nee!

 

1. Als je op zoek bent naar quick-fixes, hacks of dé silver bullet oplossing, dan kan ik niets voor je betekenen

Ik heb geen magische kant-en-klaar formule. Geen twee levens zijn hetzelfde. Mijn werk focust op de lange termijn, waar je big picture visie gekoppeld wordt aan je tussentijdse doelen en je dagdagelijkse taken en projecten. Waar strategie, feedback en tactieken hand in hand gaan. Het één kan niet zonder het ander. Speed tickets kan je bij mij niet oplopen. Ik beloon je voor je lef en moed om te vertragen.

 

2. Als je niet bereid bent om consistent actie te nemen, dan ga je niet veel plezier beleven aan mijn stuff

Ik sla het gemakkelijke en oppervlakkige werk over en start meteen met de real deal, geen fluff gedoe. Zoals diepzeeduikers die verborgen parels naar boven halen. Als je niet bereid bent om je twee keer zo hard in te zetten dan je nu verwacht, I'm not your girl.

 

3. Als je een gemakkelijke uitweg verlangt, dan kan ik je niet helpen

Kiezen om te toksen is niet de makkelijkste optie. In feite is het moeilijk en haalbaar. Dat kan samen. Het kan je leven door elkaar schudden, het is een pad met vele bochten en kronkels en af en toe een hindernis die je over moet. Ik heb het wel eenvoudig gemaakt, versimpeld, in een stap voor stap model gegoten, zodat jij op elk moment weet 'what's next?'.

Vergelijk het met een dichtgegroeid pad in een bos, als je de eerste keer je weg moet zoeken, is het moeilijk te vinden, je hebt wat opruimingswerk te doen of moet misschien een heel nieuw zijpad maken. Dat vraagt meer inspanning, tijd en energie, dan als je er nadien voor de 20ste keer doorloopt. 

 

4. Als je je een speciaal sneeuwvlokje voelt, dan moet ik je ontgoochelen

In de Toks-Tribe spelen je achtergrond, je leeftijd, je functietitel, je geslacht, je status, je ervaring, je opleidingsniveau, je cv, je jaren dienst geen enkele rol. Persoonlijk leiderschap heeft daar niets mee te maken. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Wat ons verenigt is een bepaalde manier van in 't leven staan, een attitude, een visie, een diep verlangen om onszelf te kunnen zijn. Toksen is een state of mind, a way of being, wij doen namelijk niet één ding anders maar we pakken het geheel anders aan.

 

5. Als je dé perfecte oplossing wil, dan ga ik je verwachtingen niet kunnen invullen

Toksen draait om onvolmaakte actie, progressie over perfectie. Kleine stapjes vooruit, een stapje terug.

 

6. Als je erg kritisch bent over dingen die je nooit echt geprobeerd hebt, waar je niet echt ervaring mee hebt, als je alle redenen vindt waarom het niet zal werken...

Alsjeblieft, sluit deze website nu af, schrijf je niet in voor de nieuwsbrief en volg zeker geen cursus of groepstraject. Ik moedig je aan om je eigen onderzoek te doen, je eigen conclusies te trekken en je eigen plan te ontwerpen. Succes!

 

Ben je er nog? Fijn!

Want als de vibe er is, dan kan ik je magische dingen laten ervaren. Als jij tenminste jouw deel van het werk doet.

 

1. Je wil graag beter worden in het lange termijn perspectief

Je wil beter leren doseren. Je bent bereid om terug naar je fundering te gaan vooraleer je verder decoreert. Je beseft dat het nodig is om je blauwdruk te herbekijken en hertekenen zodat je huis niet als een kaartenhuisje in elkaar stuikt bij de volgende tegenslag.

 

2. Je gelooft in de kracht van coaching

Je behoort tot die groep die vindt dat een coach onder de arm nemen een teken van sterkte is. Zoals elke topsporter een eigen coach heeft. Je bent van oordeel dat de tijd rijp is om jezelf een eigen coach te gunnen. Persoonlijk één op één of in groepscontext.

 

3. Je houdt ervan een rolmodel te zijn

Of dat nu is op persoonlijk vlak voor je (klein)kinderen en familie of voor je collega’s op ’t werk of voor andere leden van je hobbyclub. Je bent een sterke schakel, een drijvende kracht thuis en op 't werk, in je verenigingsleven, op de sportclub. Hoe beter je in je vel zit, hoe meer je voor anderen kan betekenen.

 

4. Je hebt nood aan iemand die je pusht of uitdaagt 

Hoe sterker en invloedrijker je wordt, hoe minder mensen er bereid zijn je te zeggen waar het op staat. Respectvolle tough love zonder oordeel kan je hier verwachten.

 

5. Je snakt naar verandering want die opgesmukte etalage verbergt je hot mess behind the scenes 

Je maakt je zorgen dat iemand erachter komt. Je voelt je schuldig want niets is wat het lijkt. Je wil uit je vicieuze cirkel maar bent niet zeker hoe je dat best aanpakt. No worries, je bent niet alleen. Hier ruimen we grondig je binnenkant op, zodat onverwachts bezoek welkom is.

 

6. Je houdt heel wat ballen tegelijk in de lucht 

Je ziet het aankomen, niet meer lang vooraleer er eentje valt en dan gaan de ander aan 't rollen. Je weet diep vanbinnen dat je dit tempo niet kan blijven volhouden. Je wil het ook niet meer. Dit kan niet de bedoeling zijn.

 

7. Je hebt heel veel interesses en heel wat plannen die je in de wereld wil zetten 

Je hebt nog zoveel ideeën en projecten die je wil realiseren maar je komt er momenteel niet toe omdat er andere prioriteiten voorrang krijgen. Het vergt te veel momenteel. 

 

8. Je bent een grote fan van groei, van persoonlijke en professionele ontwikkeling 

Je vindt het erg belangrijk om verder te groeien, the next level. Het gebeurt alleen nu niet echt hoe je 't graag zou willen. Je leest boeken, volgt cursussen maar je puzzel valt niet in elkaar of je durft geen grote beslissing nemen. Onzekerheid verlamt je. Wat als ik de verkeerde keuze maak?

 

9. Je zit gevangen in de welbekende gouden kooi. Je hebt schrik om je comfort te verliezen 

Je wil graag iets anders maar twijfelt of je daarvoor je huidige levensstijl, waar je keihard voor gewerkt hebt, wil opgeven. Toksers nemen berekende risico's, zijn voorbereid, geen last minute impulsieve drastische veranderingen. Zo weet je precies wat je kan verwachten als plan A niet zou uitdraaien zoals je 't voor ogen had.

 

10. Je ruikt de opportuniteiten, je borrelt van ideeën en je wil het meeste maken van die geweldige unieke tijd in de geschiedenis van de mensheid die we nu beleven

Als dit je bekend in de oren klinkt, dan is de kans groot dat jij een Tokser bent! Welkom, je bent hier op de juiste plaats. 

Dankzij het Toks-canvas, stellen we samen je visie scherp. Identificeren we de obstakels die momenteel in je weg staan. Samen maken we een stappenplan, een blauwdruk die vertrekt vanuit jouw visie en die een brug slaat tussen wie je nu bent en wie je wil worden. Diepgaande en betekenisvolle blijvende verandering vraagt tijd en engagement. En als betrokken en professioneel coach, begeleid ik  jou om échte transformatie van binnenuit te laten groeien.

 

Hier is wat je van mij mag verwachten. 

1. Ik ben hier om je van dienst te zijn, niet om je te pleasen

Het is niet mijn job om je een comfortabel gevoel te geven. Ik ben hier om je te helpen leunen buiten je comfortzone. Niet zo ver dat het afschrikt en verlamt, maar net ver genoeg zodat je kan stretchen en groeien.

Voor mijn Toksers ben ik vaak de enige persoon die hen niet naar de mond praat. We gaan samen de uitdaging aan: jouw persoonlijke en professionele leven naar een ander niveau tillen. Zonder suikerlaagje. Ik garandeer je dat je angsten je niet langer parten zullen spelen. Maar ik laat me niet inpakken door je verhaaltjes. Ik zal je respectvol uitdagen en je laten ervaren hoe het voelt om buiten je comfortzone te vertoeven. 

 

2. Ik ben een Questioning Master & Taal Detective

Het zou kunnen dat mijn vragen irritatie opwekken, you might not want to hear it. Ik heb een erg getraind oor, de woorden die je gebruikt onthullen veel. Ik hoor de stiltes en luister naar wat er niet gezegd wordt. Weet dat het altijd mijn intentie is om je ergens door te helpen. Ik ben je vriend die 't beste met je voor heeft. I care deeply about you!

 

3. Ik ben erg selectief in de mensen waarmee ik wil samenwerken

Ik ben bezig met het bereiken van de juiste mensen, niet de meeste mensen. Ik wil iets betekenen voor zij die om hetzelfde geven. 

 

4. Ik ben niet verantwoordelijk voor jouw resultaten.

Je kan erop rekenen dat ik mijn deel naar mijn beste vermogen doe.

Ik nodig je uit in mijn huis. Je krijgt een stoel aangeboden aan een prachtig gedekte tafel. Ik heb je een fantastisch lekker buffet klaargemaakt. Je vindt er enkel kwaliteitsvolle ingrediënten, de beste die je vandaag op de markt vindt. Ik zorg ervoor dat je met de andere gasten veel gemeenschappelijk hebt, zodat er boeiende gesprekken en vrienden voor 't leven ontstaan. Het is aan jou om naar het buffet te gaan, te kiezen wat je 't meest aanspreekt, te connecteren met de andere genodigden en je bord leeg te eten.

Als je een abonnement voor de fitness koopt, zal je personal trainer je begeleiden, de toestellen grondig uitleggen, de oefeningen voordoen en je laten zien dan hij ze zelf kan uitvoeren. Hij maakt een duidelijk persoonlijk plan met een begin- en eindpunt voor een bepaalde periode. Hij legt je uit dat het verstandig is dat je rustig opbouwt zodat je geen blessures oploopt of vroegtijdig afhaakt na je initieel enthousiasme. Het spreekt voor zich dat jij zelf de push-ups doet, de gewichten heft, de kilometers loopt. Bij alle Toks-coachingstrajecten is dat exact hetzelfde.

Als je op de fitness het plan van je personal trainer volgt, zie je gegarandeerd je gewenste effecten. Niet na één dag maar na een tijdje. Als je afwijkt van je plan of er de brui aan geeft, dan weet je personal trainer dat maar al te goed. Die rot in 't vak maak je niets wijs. Je gedrag is meteen zichtbaar in je resultaten. Zo werkt het bij mij ook. Ik sta garant voor je resultaten als jij het nodige werk doet, als jij het stappenplan volgt en als je het consistent blijft uitvoeren. 

 

Wat ik van jou verwacht?

Een Toks-coachingstraject is een CREATIEVE SAMENWERKING.

Je kan het vergelijken met een dans, it takes two to tango. Beide partijen brengen iets, investeren in de relatie om het meeste uit de samenwerking te halen en de return te maximaliseren.

In onze coachingsrelatie beloof ik je, dat ik als coach mijn beste versie breng. Met sterke vragen, diepgang, transparantie, relevante voorbeelden. Met het beste van buitenlandse top experts in de topics waarin ik gespecialiseerd ben, met de laatste trends en wetenschap altijd op de voorgrond.  

In een Toks-coachingstraject krijg je RUIMTE om jezelf verantwoordelijk te houden voor de vooropgestelde doelen en beloftes aan jezelf.

 

Daarom verwacht ik inzet en engagement van jou op ZES vlakken:

1. Inzet voor je eigen groei

Constant groeien, levenslang leren en jezelf verder blijven ontwikkelen zijn essentiële waarden in je leven. Dat impliceert bereidheid om te investeren in jezelf, zowel in tijd als financieel. Je wedt op je eigen toekomst. Als je intrinsieke motivatie, je drive niet groot is, zal het effect van de coaching niet optimaal zijn. Een doorbraak kan niet ‘geforceerd’ worden, er is geen magische short-cut, het afgesproken werk doen, dat is jouw verantwoordelijkheid.

 

2. Engagement om all-in te gaan

Als je voor iets kiest, ga je er de volle 100% voor. Kom uitgerust en energievol. Geen emails, telefoons die tussendoor beantwoord moeten worden. Je kan je niet volledig engageren als je met je gedachten nog gedeeltelijk ergens anders bent, als je op een bepaalde email of telefoon aan't wachten bent. 

 

3. Je kwetsbaar durven opstellen

Bereidheid om toegevingen te doen, om helemaal jezelf te zijn. Hoe eerlijker en transparanter, hoe beter de coaching werkt.

 

4. Met een beginner mindset op de afspraak zijn

Ook al heb je meermaals over bepaalde dingen horen spreken of gelezen, misschien blijft er deze keer iets anders hangen of is de manier waarop het gebracht wordt vernieuwend. Een soort van nederigheid ten opzichte van je reeds opgedane kennis en ervaring. We zien de wereld werken door onze eigen bril en we hebben onze eigen verhalen hierrond opgebouwd. Openstaan voor een nieuwe aanpak, andere meningen en ideeën, opvattingen, aangereikte oplossingen kan erg verrijkend werken.

 

5. De attitude waarmee jij opdaagt, bepaalt mede je return

Voorbereid en op tijd, notities maken, een open houding, nieuwsgierigheid renderen!

 

6. Engagement om actie te nemen buiten de coaching sessies

Als je geen actie neemt, als je niet implementeert en toepast, zal het effect van de coaching minimaal en tijdelijk zijn. Actie nemen gebeurt enkel als je hiervoor tijd vrij maakt in je agenda. Doe je dit niet en kom je weer in de mallemolen van elke dag, dan is de kans groot dat de afgesproken acties blijven liggen. Het is aan jou om actie te nemen op de opdrachten, opgedane inzichten of doorbraken tijdens het coachingstraject.

 

Do the work and trust the process!

 

 

 

Contacteer mij voor je vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

“It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat.” ~ Theodore Roosevelt