Jouw Persoonlijk Leiderschap Coach

Wat ik doe is wat ik geloof en wat ik geloof is dat je enkel ultieme vrijheid ervaart als je een topper in persoonlijk leiderschap wordt. Sinds ik ervoor koos om mezelf en m'n leven serieus onder en in eigen handen te nemen, ben ik ervan overtuigd dat

All you Need is Love én Persoonlijk Leiderschap!

 

Het veranderde niet alleen mijn leven radicaal maar ook dat van de mensen in mijn entourage. Ondertussen ben ik een vleesgeworden versie van persoonlijk leiderschap. I talk my walk. Ik ben een product van mijn product.

Persoonlijk leiderschap is mijn leven en ik vind het fan-tas-tisch! Ik blijf vanzelfsprekend student, ga regelmatig de mist in, leer bij, faal opnieuw, het werk is nooit af. Er is geen finish die ik over wil, het onderweg zijn is al that matters.

 

Je vraagt je nu misschien af, who the heck schrijft de teksten op deze website en wat maakt dat je haar zou vertrouwen als het aankomt op zoiets fundamenteels en belangrijks als het plannen van je persoonlijke en professionele leven?!

Geweldige vraag!

Wel, op een keer, had ik er genoeg van, van het er genoeg van hebben. Ik had het gehad met mezelf. Die dag kwam voort uit één van de zwartste periodes in m'n leven. In plaats van gefragmenteerd en oppervlakkig te blijven, besloot ik all-in te gaan. 

 

De centrale vragen waar ik naarstig een antwoord op zocht en die achteraf de basis vormden van mijn werk zijn:

Waarom doe je niet wat je wil doen? Waarom doe je niet wat je heel goed weet dat je moet doen terwijl je zo'n diep intens verlangen hebt om te groeien, om je huidige plateau te doorbreken? Waarom liggen je goede intenties en je gedrag zo ver uit elkaar? Waarom maak je 's ochtends enthousiast plannen en is er tegen de avond niets van in huis gekomen? Waarom is common sense not common practice? Waarom neem je beslissingen waar je toekomstige zelf spijt over zal hebben? Waarom weet je niet wie je bent? Waarom weet je niet wat je wil?

 

Eens dat helder werd, volgde dit soort vragen:

Als je erin slaagt om je status-quo te verbreken, om die goede gewoontes te beginnen, hoe blijf je daar? Hoe zorg je ervoor dat je niet terug afglijdt naar je vorige versie die je nu eigenlijk ontgroeid bent? Hoe pak je 't aan als stress, vermoeidheid, angst je parten speelt en je snel weer op je vroegere automatische piloot begint te draaien? Hoe zorg je ervoor dat 't blijft 'plakken' in uitdagendere fases?

Man man, mijn eerste pogingen om mezelf te leiden en m'n persoonlijke en professionele leven op orde te krijgen waren 'epic failures'. Vooral het volhouden gedeelte. Toen wist ik ook bijlange niet wat ik nu weet. 

"A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions."

 

Het is ondertussen dan ook al tien jaar geleden dat mijn nieuwe leven begon en ik uuuuuurenlang, weken-maanden-jaren aan een stuk, in de boeken dook, online video's bekeek, workshops volgde, topexperts en rolmodellen zocht. 

Waw, mijn oogschellen vielen bij millimeters af! Hoe onbewust had ik voordien wel niet geleefd!?

 

Ik werd al snel geobsedeerd omdat de resem inzichten en AHA momenten zich in sneltempo opvolgden. Mijn van nature uit nieuwsgierigheid en leergierigheid bleef continu getriggerd.

In die mate zelfs dat ik in 2010 mijn autostaanplaats verkocht om te kunnen investeren in een opleiding gezondheidscoach. Op dat moment niet zozeer om anderen te gaan coachen, ik was toen nog veel te onbekwaam en onervaren, maar omdat ik de menselijke body, mind en soul wou doorgronden. Vanuit een holistische kijk op 't leven.

Ik wou ook alles eerst zelf proberen en uittesten, mijn leven was een puinhoop en had dringend een make-over nodig. Bovendien besloot ik om de vierjarige health coach opleiding in twee jaar te volgen, waardoor ik dus al mijn weekends, avonden, al mijn verlofdagen voor deze intrigerende ontdekkingsreis inzette. Van zot zijn gesproken. Maar begrijp me niet verkeerd, dat was één van de beste beslissingen van mijn leven! 

 

Sindsdien volgde ik nog heel wat opleidingen en cursussen. Nam ik deel aan masterminds en zat ik in verschillende communities. Voornamelijk buitenlands omdat ik ervaar dat België achterop loopt. Als ik alles bij elkaar tel, heb ik de afgelopen jaren minstens een nieuwe Audi A3 met sjieke opties geïnvesteerd in mijn persoonlijk leiderschap. Mijne huidige bolt nog wel even verder, hij heeft het blinkend TOKSEN nummerplaat alvast nieuw. Zeker toeteren als je mij tegenkomt! 

 

Zelf een ambitieuze kenniswerker, begrijp ik je uitdagingen en de druk maar al te goed.

Ik breng 20 jaar professionele en 40 jaar persoonlijke ervaring mee voor mijn Toksers. Er staat al heel wat op m'n teller.

Mijn universitair diploma vertaler Duits-Frans heb ik geen seconde uitgeoefend. Mijn talenkennis bracht me wel mijn eerste lange werkervaring in 't buitenland. Ik beklom de carrièreladder in sneltempo en werd marketing manager verantwoordelijk voor Europese retail en B2B-klanten. Top leiders bij Twitter, Google, Netflix vandaag waren toen mijn collega's. 

Ik heb niet alleen ervaring opgedaan in 't buitenland bij beursgenoteerde global bedrijven, maar ook bij Vlaamse familiebedrijven, bij de overheid en met m'n eigen zelfstandige onderneming bij onze KMO's. Ik ken de ins & outs, de nuances van uiteenlopende vormen van bedrijfsvoering, de verwachtingen en uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Ik werkte in 2005 al vanuit mijn home-office met dagelijkse skype calls en online vergaderingen. Als enige Vlaamse in een Amerikaans bedrijf had ik hoofdzakelijk online contact met mijn collega's.

 

Persoonlijk leiderschap klinkt complex, gecompliceerd en moeilijk. Dat is het ook als je hier zonder gids, zonder kennis, zonder ervaring, zonder een duidelijk plan op je eentje aan begint. Dat was het alleszins voor mij toen ik besefte dat alles hierom draaide en ik er na mijn kantelpunt in 2010 besliste een prioriteit van te maken. Die initiële interesse en nieuwsgierigheid is ondertussen uitgegroeid tot een fascinatie en diepe overtuiging dat persoonlijk leiderschap voor iedereen vanzelfsprekend moet worden. Ik heb namelijk de kracht en het effect ervan letterlijk ondervonden. Het heeft mij en mijn leven radicaal getransformeerd.

 

In 2016 besliste ik daarom om van Persoonlijk Leiderschap mijn levenswerk te maken. Ik startte mijn eigen onderneming met als ultieme doel:

Persoonlijk Leiderschap Toegankelijker, Eenvoudiger en vooral Haalbaar, Houdbaar en Plezant te maken.

Zodat het niet langer een voorrecht is van de happy few maar elke kenniswerker er zo snel mogelijk de vruchten van kan plukken. 

 

Het Toks-canvas is hieruit ontstaan. Ik sta te popelen om jouw gids en coach te zijn in dit razend boeiend avontuur.

 

Mijn Kantelpunt Verhaal

Enkele weetjes die je misschien niet zou verwachten:

- Op een vrijdag in 2014, vertrok ik 's morgens naar 't werk, nietsvermoedend dat ik 3u later mijn ontslag zou geven en 's avonds super gelukkig en bevrijd thuis zou komen. Als iets erg indruist tegen mijn persoonlijke waarden, twijfel ik niet. Er klikt iets vanbinnen en I'm the hell out of there.

- In een ver verleden was ik voorstopper of 'rechtsbak' en kapitein bij het vrouwenvoetbalelftal van Borgloon in Tweede Nationale. Fantastische onvergetelijke tijden. Nu beleef ik het voetbalfeest 'actief-passief' als grote Rode Duivels en Red Flames fan. Wie wil er met mij mee naar Qatar? 

- Ik behaalde mijn vaarbewijs in 2010. Ik ben al door sluizen gevaren en heb een boot aangemeerd. Mijn echte waterdoop heb ik nog in 't verschiet. 

- Mijn laatste nieuwe uitdaging: leren paaldansen. Mijn eerste poging en lessenreeks was een regelrechte ramp. Ondertussen heb ik mijn eigen paal gekocht. Übung macht den Meister!

- Ik krijg maar niet genoeg van quotes, zoveel wijsheidsbommetjes. Ik ben een digitale quote-hoarder. 

- En ook boeken, ik verslind ze 'en masse'. Gelukkig bestaat er kindle! Dat heeft me een hoop gesleur gespaard tijdens mijn vijf verhuismomenten de afgelopen vier jaar.

- Ik denk in 't Engels, ik neem notities in 't Engels, ik koop en lees enkel Engelse boeken. Heel mijn werk is eerst in't Engels geschreven en dan vertaal ik naar het Nederlands. Deze website schreef ik eerst in't Engels. ik droom waarschijnlijk in 't Engels. :) Het is je zeker al opgevallen in mijn schrijf- en spreektaal. Waarschijnlijk het gevolg van mijn buitenlandse carrière en het feit dat ik voornamelijk mijn onderzoek en studies in het buitenland volg. Mijn excuses aan de taalpuristen, die zullen zich mateloos aan mij ergeren, ik kan me er iets bij voorstellen als licentiaat vertaler. But hey, that's me and I do me. 

- Oh ja, ik wil met Elon naar Mars. 
 

 

En dan nog beknopt de meest relevante 'officials'

- Vlaamse Overheid opgeleid Businesscoach (door het Vlaams Instituut Gezond Leven) voor het helpen opzetten van een strategisch preventief gezondheidsbeleid in organisaties (strenge selectie voor 50 plaatsen over heel Vlaanderen)

- Met mijn eerste versie van het Toks-canvas, mijn 365 dagen Toksen Online Jaartraject werd ik genomineerd als CASMA-ambassadeur door Voka Health België. Een kwaliteitslabel waar Partena, KU Leuven, Blue Zones Flanders en andere grote spelers ook deel van uitmaken. Ik kreeg de kans om mijn project voor te stellen aan toenmalig Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen en toenmalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

- In de regionale voorrondes voor Unizo Starter van het Jaar werd ik tweede met het 365 dagen Toksen Jaartraject. De eerste Limburgse kandidaat is uiteindelijk ook de Vlaamse winnaar geworden. 

- Gecertificeerd Gezondheidscoach en Lid van de Beroepsvereniging voor Gezondheidsbegeleiders

- Gecertificeerd Leadership & Business Coach

- Ik doceer het vak 'Coachen voor Groepen' aan health coaches in spé bij Syntra.

- Erkend Dienstverlener bij de KMO-portefeuille voor opleiding en advies.