De Toks-Waarden

Waardengedreven Leven en Ondernemen doe ik zo:

 

1. Solitude in Collaboration, Alone yet Together

Wij zijn er voor je als je valt, als je een klankbord nodig hebt, als je meer uitleg wil over hoe aangereikte concepten en tools in actie om te zetten. Je gelijkgestemde mede-toksers zijn je supporters onderweg. Maar je zal ook heel wat werk in je eentje doen. Het is namelijk in de momenten dat niemand toekijkt wat je doet, dat jij het verschil maakt.

Je afzonderen is vandaag moeilijker dan ooit met de overvloed aan informatie en afleidingen. Je afsluiten is ook niet zo populair, het vergt moed en discipline want je gaat tegen de stroom in. Het lijkt alsof je te zeer op je zelf bezig bent en te weinig met anderen begaan, of dat je je tijd verspilt. Niets is minder waar. Het is net door die afzondering, even weg van de technologie, van de verwachtingen, van de druk. Het brengt duidelijkheid en perspectief. Het herinnert je aan de essentie, je krijgt terug een frissere blik.

 

2. Be your Unapologetically Weird Self

Wij vragen niet dat je iemand anders wordt. Wij willen niets liever dan dat je helemaal jezelf bent met alles erop en eraan. You Do You!

Je hoeft niets te veranderen aan wie je bent, mijn wens voor jou is dat je vaker meer jezelf bent. Bij onze geboorte zijn de kaarten verdeeld. Wij leren het beste leven leiden met de kaarten die we voorhanden hebben. Als je 1m60 bent kan je best je tijd en energie niet investeren in basketbal carrière. Wij kijken naar al die vele elementen die er wel zijn en zijn niet bezig met wat er niet is. Dat wil niet zeggen dat je identiteit vastligt van bij de geboorte. Dat is een heel ander verhaal. Ons brein maakt voortdurend nieuwe verbindingen en we kunnen op dat vlak een totaal nieuwe identiteit creëren. Alleen zijn er sommige dingen die nu eenmaal niet voor iedereen in de wieg gelegd zijn. Zoals fysieke eigenschappen die we beter zo snel als mogelijk aanvaarden zodat we met onze talenten schitteren. Stel je voor als ik kost wat kost zangeres had willen worden, wat een miserabel leven zou dat geweest zijn. 

 

3. Allow Yourself the Uncomfortable Luxury of Changing your Mind

Geef jezelf de toestemming om je doelen aan te passen, om van mening te veranderen. Om eerst iets te willen en dan van gedachten te veranderen. Vaak hebben we een mening aangenomen gebaseerd op vluchtige indrukken of oppervlakkige ideeën van anderen. Maar hebben andermans opvattingen en kijk op de wereld wel gebruikt om onze eigen realiteit rond op te bouwen. Een nieuwe ervaring of een verhaal van je kameraad kan je van mening doen veranderen. Als je 't verkeerd had en van mening verandert, je opnieuw afvraagt of dat wel klopt, daar is een naam voor, dat wordt een wetenschappelijk empirisch proces genoemd. 

Wij weten het vaak ook niet en gaan dan op onderzoek uit, vragen hoe anderen het ervaren. 'Ik weet het niet' breng je veel verder dan 'gelijk willen krijgen'.

 

4. Transparency in Privacy

Wij respecteren je privacy. We hebben een omgeving ontwikkeld waar jij je veilig kan voelen, waar je open kan spreken, waar je je niet hoeft in te houden. Bij ons vind je geen ongewenste foto's of video's waar jij herkenbaar bent plots op social media verschijnen om Toksen te promoten. Wij chasen geen likes op kap van onze Toksers.

Wij verwachten van Toksers dat zij de hoogste standaard van eerlijkheid, nederigheid en integriteit nastreven. Onze community is een vertrouwde omgeving waar de maskers afkunnen, waar je je niet hoeft te verbergen, waar je geen rol hoeft te spelen. Wij tonen ons in onze pure, 'naakt', the good, the bad and the ugly. Jij kiest zelf wat je deelt of niet. Het is geen verwachting, niemand zal je scheef bekijken omdat jij je mening nog niet geuit hebt, omdat jij de stillere bent. In onze community maken we ruimte om te leren onszelf te zijn zodat je die ervaring mee kan nemen naar 't Wilde Westen daarbuiten.

 

5. The Pursuit of the Vital Few, not the Trivial Many

Wij doen een selectief klein aantal dingen buitengewoon goed. Enkel een handvol dingen zijn van belang, maar die enkele zijn van groot belang.

Wij elimineren de niet essentiële dingen, wij verstillen de ruis, wij versimpelen onze complexe realiteit. Wij gaan daar ver in, tot er bijna niets overblijft. Wij willen niet meer dingen gedaan krijgen, wij willen de juiste dingen gedaan krijgen.

 

6. Everything is Figureoutable

Voor de fans onder jullie, Marie Forleo heeft dat super samengevat. Als iemand mij zegt 'dat kan niet' of 'dat gaat niet', afhankelijk van mijn mood, gaan dan ofwel mijn haren rechtop staan ofwel lach ik eens goed bij mezelf.

Wij gaan ervan uit dat het mogelijk is. We zijn inventief, vindingrijk en creatief eerst vooraleer we nog maar denken dat het niet zal gaan. Ik zal een manier vinden, ik zal het uitvlooien, ik zal een weg vinden.

 

7. Work hard, play hard

Het mag ook regelmatig wat minder serieus. Fun en plezier kleuren je leven. Op dus naar meer speelsheid en ongedwongen genieten.

 

8. Natuurlijk

Ik leef op mijn natuurlijke ritme en organiseer mijn onderneming zo dat het daarmee past. De natuurlijke golfbeweging, een continue aaneenschakelijking van pieken en dalen, met ups en downs, omarmen en aanvaarden. De huidige drang naar constant geluk is tegennatuurlijk. Af en toe een dip, kan en màg!

 

 

MIJN COACHINGSSTIJL

Ik coach vanuit inzichten en verander je vaste mindset naar een groeimindset waarin mislukken slechts één stap in het leerproces is.

Mijn Toksers vertellen me hoe geweldig ze het vinden dat ik in hen geloof en hun briljant zie. Ze houden ervan dat ik het veilig maak om te vallen en hen met een nieuwe bril naar hun leven laat kijken. Zij waarderen dat ik in hun schoenen gelopen heb. Ik help nieuwe inzichten omzetten naar heel praktische actiegerichte nieuwe gewoontes. Consistent want wij gaan voor blijvende verandering!

Mijn aanpak is net zo uniek als jij. Ik daag je uit om zelf achter je eigen uitdaging te staan en vanuit je eigen kunnen de gepaste oplossing te vinden. Ik ben geen adviseur en ook geen consultant, jij bent de baas van je leven!