Het Toks-Verschil

1) We maken persoonlijk leiderschap eenvoudig, duidelijk én plezant

Omdat het allesbehalve makkelijk is!

Geen gefragementeerde stukken die je zelf nog aan elkaar moet breien. Geen twee puzzelstukken terwijl je er negen nodig hebt om ervoor te zorgen dat je gewenste gedrag of doel haalbaar én blijvend wordt.

 

2) Wij begrijpen dat 'one size fits all' je reinste onzin is

Het Toks-canvas is zo ontwikkeld dat eender wie het leert, het toepast en het vorm geeft, een expressie zal zien van zijn/haar unieke stem. Geen enkele andere versie van het canvas zal er hetzelfde uitzien als het jouwe.

We volgen wel exact hetzelfde stappenplan. Dat is zo uniek aan Toksen. Je plukt er uit wat het meest aansluiting vindt bij jouw leven vandaag en kleurt het in met jouw persoonlijke ervaringen, doelen, wensen, projecten en todo's.

 

3) Wij zijn experience-driven, je vindt hier geen advies en geen goeroes

Wij delen ervaringen en verhalen. Wij delen wat werkt voor ons en wat niet werk voor ons. Wij delen onze kennis, wat we geleerd hebben. Wij zijn een krak in het stellen van straffe vragen. Wij brengen perspectief. Een inkijkraam op één versie van de wereld.

Wij inspireren, motiveren, faciliteren, coachen en supporteren. Wij geven geen pasklare antwoorden, daarvoor heb je google. Wij reiken handvaten aan en jij beslist of ze voor jou een meerwaarde zijn of niet. Jij formuleert je eigen antwoord, jij bouwt aan je eigen model van de wereld. Jij voegt je eigen interpretaties toe.

Mijn aanpak is net zo uniek als jij. Ik daag je uit om zelf achter je eigen uitdaging te staan en vanuit je eigen kunnen de gepaste oplossing te vinden. Ik ben geen adviseur en ook geen consultant, jij bent de baas van je leven!

 

4) We vinden het wiel niet opnieuw uit

Originaliteit is een vreemde obsessie van onze tijd. In mijn coachingsaanbod bied ik geen vernieuwing om de vernieuwing. Alles stoelt op beproefde inzichten, bewezen methodes en tijdloze principes en wijsheid. Op wetenschappelijk onderbouwde studies. Op de meest recente ontdekkingen rond de negen topics waarin wij ons specialiseren.

Dat betekent voor jou dat je niet meer op zoek hoeft naar het volgende 'shiny object'. Als je de Toks-fundamenten beheerst, zal je overtuigd zijn dat je niet meer nodig hebt. De Toks-methode staat als een huis op de schouders van reuzen die ons voorafgegaan zijn, die baanbrekend werk verrichten zodat wij het nu makkelijker hebben.

 

5) Dapper en moedig

Mijn definitie van moed is de bereidheid tonen om iets te proberen wat mogelijk niet meteen zal werken, en het dan anders proberen. Het is de bereidheid om berekende risico's te nemen zonder een garantie op slagen. Doorzetten in 't oog van de storm. Blijven gaan waar anderen afhaken. Onze paraplu trekken voor zij die dat niet kunnen. De juiste dingen doen en blijven doen, ook wanneer het moeilijk is.

Je inzet op lange termijn meten en niet overmorgen al. 

 

6) Miljonairs met sixpacks

Dat zouden we allemaal zijn als onze kennis rechtstreeks zou omgezet worden in ons gedrag. Ik weet dat jij een grote kennishonger hebt, maar wat je allemaal weet is niet doorslaggevend, het is de actie die van belang is. Ik focus in al mijn diensten op actie en het implementeren van kennis.

Vooruitgang maken is 1% inspiratie en 99% transpiratie. Je kan nog zoveel praten en brainstormen over je ideeën en projecten als je wil, zolang je ACTIE en UITVOERING geen consistent onderdeel maakt van je DNA zal er niet veel of niet genoeg gebeuren Wij beginnen als het praten stopt. Je vindt oneindig veel informatie maar wij hebben een plan, een systeem, wij passen toe, wij steken de handen uit de mouwen, wij gaan aan de slag.

 

7) Wij zijn in de transformatie business

Dat wil zeggen dat wij exponentieel groeien, niet lineair. Wij koppelen onze lange termijn visie, plannen en activiteiten aan onze dagelijkse gewoontes en doelen, projecten en taken.

Ik ben gespecialiseerd in het diepe fundamentele werk. Het harde werk dat anderen niet aanbieden omdat het niet verkoopt. Dit gaat dus niet over time management, productiviteit, mentaal welbevinden, loopbaanbegeleiding. Dan verwijs ik je graag door naar onze partners of concullega's.

Wij werken samen aan jouw totaalplaatje, aan alle stukken van de puzzel. Met oa een groter prestatievermogen, een efficiëntere inzet van je energie, een ijzersterke mindset, een emotionele kracht, een duidelijke expressie van je unieke identiteit en diepe zelfkennis als automatische neveneffecten. En nog zoveel meer...

 

8) Tijdloos en future-proof

Wij zijn helemaal mee met de laatste trends in ons vakgebied. Het Toks-canvas wordt continu geoptimaliseerd. Gebaseerd op ervaringen van toksers, op kennis van binnen- en buitenlandse experts, op nieuwe baanbrekende inzichten in de wetenschap. Bij ons weet je dat je future-proof bent en relevant blijft.

 

9) Coaching én Training

Wij geloven dat je coaching nog straffer maakt als je ook extra kennis doorgeeft. Soms kan je geen doorbraak ervaren omdat je 't gewoon niet weet, omdat je de alternatieven niet kent. Vandaar dat topic training een belangrijk onderdeel van alle Toks-coachingstrajecten vormt.

 

 

Toks Guiding Principles

1) Het leven is holistisch. Een integrale benadering is de enige juiste aanpak.

Niets gebeurt enkel in een vacuüm. Alles is geconnecteerd. Een reeks van samenhangende elementen. Als je één deel van het systeem verandert, dan verandert het geheel. Als één categorie van je leven niet in sync is, dan zullen andere gebieden hieronder lijden. Het is makkelijk om bepaalde levenscategorieën geen aandacht te geven of zelfs compleet te negeren, maar het slingereffect op termijn kan je niet ontlopen. Van de andere kant, als je in één categorie vooruitgang maakt, zal dat alle andere delen van je leven positief beïnvloeden. Het leven vergt een integrale aanpak eerder dan opgesplitst in compartimenten.

"All attempts at behavior change are futile if you don't address the complete human." ~ Sean Smith

We weten dat het anwoord nooit alleen maar strategie, tactieken, visie, mindset, gewoontes, doelen, planning is. Het is al die dingen samen en vooral hoe die essentiële blokken elkaar beïnvloeden. Wij houden ons bezig met hoe alles zich tot elkaar verhoudt, wij werken enkel met een systematische aanpak. 

"Eventually and always, the essentials you procrastinate or avoid will catch up to your detriment." ~ unknown

Je kan naar de fitness gaan, voldoende water drinken en je vitamines nemen maar als je de mess in je hoofd en je hart niet aanpakt, ga je nog steeds ongezond zijn en je lijf stress bezorgen. Je slaap, de hoeveelheid beweging, je emotionele lading, je geografische locatie, de mensen in je leven, alles heeft effect op je biochemie, alles heeft effect op hoe je lichaam je eten verteert en wat het nodig heeft om optimaal te functioneren. Je mind body connectie. Als je gezonder eet en weinig alcohol drinkt heeft dat een rechtstreeks effect op je breinpower.

Je persoonlijke en professionele leven zijn diep onlosmakelijk verweven. Als je ruzie hebt met je partner heeft dat een effect op je focus op 't werk. Omgekeerd als je een slecht evaluatiegesprek had, zal dat een invloed hebben op hoe je avond thuis verloopt. Als je enkele dagen slecht slaapt zal dat een weerslag hebben op je productiviteit op 't werk. Je hebt maar één en hetzelfde leven. Het is actie-reactie, een verandering hier creëert een effect daar.

Ik nodig je uit om hier even bij stil te staan: "Am I part of the cure? Or am I part of the disease?" — Cold play

 

Hieruit vloeit ook voort het grote belang van CONTEXT. Alles staat in relatie tot elkaar.

Ik geloof dat niets kan begrepen worden zonder z'n context. Mensen kunnen enkel begrepen worden in hun context. Beslissingen of acties die iemand neemt, kan enkel gezien worden in de context.

Je hebt je misschien al eens afgevraagd waarom iemand altijd op de verkeerde partner lijkt te vallen. Patronen gaan heel vaak terug naar je kindertijd, heeft vele complexe lagen die een buitenstaander van je leven nooit helemaal kan begrijpen. Vandaar dat wij ook nooit een oordeel vellen. Je hebt nooit helemaal in iemands anders schoenen gelopen.

 

2) Een gezonde geest in een gezond lichaam.

De wijzen uit de geschiedenis wisten het al:

"A healthy man has many wishes, a sick man only one." - Indian proverb

Gezondheid krijgt altijd onze absolute prioriteit. Dit is ook volledig ingebouwd in het Toks-canvas. Wij plannen rust, ontspanning en relaxatie in onze agenda. Slaap ook als het moet.

Je lichaam is niet zoals een bankrekening die je alleen maar spijst of plundert. Je lichaam is een complex biologisch lab. Je lichaam is je huis. Geef het de aandacht die het verdient, je hebt er maar één voor ‘t leven!

De kenniswerker die uitpakt met z'n 4 uur slaap als een soort 'badge of honor' heeft zijn beste tijd gehad. Ik zie het als een vorm van onzekerheid, van weinig zelfresprect, van geen prioriteiten kunnen stellen. Een nood om je werk ethiek - en daarmee jezelf - te valideren. 

Wat kan er nu belangrijker zijn dan je gezondheid en je sanity, de basis voor al de rest?

“Als je jong bent, heb je het lichaam waarmee je geboren bent. Als je ouder bent, heb je het lichaam dat je verdient.” ~ Brenda Gysens

3) Wat je gelooft bepaalt je ervaring. Je overtuigingen en je overheersende gedachten creëren al je mogelijkheiden en al je beperkingen.

Dit is de self-fulfilling prophecy, het placebo-effect, de roze olifant. Als je ergens niet in gelooft vooraleer je eraan begint, begin er dan niet aan! 

"Of je nu gelooft dat je het kan, of gelooft dat je het niet kan, je hebt gelijk." Henri Ford

 

4) Be a fast tortoise

Van een 'kip zonder kop' naar een 'snelle schildpad', een ingrijpende verandering waar ik vandaag het meest trots op ben.

Traag, in vergelijking met het waanzinnige tempo waarin sommigen kiezen hun leven te leiden. Stabiel, in vergelijking met mensen die vastzitten. Het is allemaal perspectief.

Niet makkelijk, speciaal niet voor een ambitieuze kenniswerker. Vooral de bedenkelijke blikken, de aarzelende vragen van je omgeving. Waar ben je toch mee bezig, ze willen een datum horen, iets concreets zien. Je voelt in elke vezel van je lijf dat ze aan je twijfelen en zich precies verwachten aan 't moment dat je gaat zeggen 'ik stop ermee'. Maar jij bent met je levenswerk bezig. Die visie die jij voor jezelf of dat project ziet, dat intense vuur dat niemand voelt, jij weet dat je dit gaat afmaken. Voor jezelf in de eerste en laatste plaats. Dus je werkt geduldig verder en blijft in jezelf geloven als weinig anderen dat nog doen. Omdat het zo ongewoon is. Dat vraagt heel wat creativiteit, moed, doorzettingsvermogen, interne obstakels overwinnen, diepe dalen en hoge pieken maar de voldoening achteraf is van onschatbare waarde. Jij begrijpt dat dit proces doormaken en wie je daardoor wordt, uiteindelijk het enige is wat telt. 

"Bouw een reputatie voor jezelf, niet voor anderen." ~ Brenda Gysens

En buiten je directe omgeving is niemand anders bezig met wat jij aan 't doen bent. Als je Will Smith de afgelopen drie jaren niet in een nieuwe film ziet, is er niemand die zich afvraagt 'waar is Will Smith?'. Laat je dus niet zo opjagen. Neem zoveel tijd als je nodig hebt zolang het in je context past.

Mijn definitie van luxe is compleet veranderd. Het gaat er niet om wat ik allemaal bezit. Luxe voor mij is het ongejaagde leven.

Tim Ferriss leerde me het concept: "No hurry, no pause".

"When you rush, time shrinks. When you're relaxed, time expands. This is true even though it's very hard for the mind to get. When you're relaxed and doing something willingly, you're participating in life."

 

Sinds enkele jaren leef ik volgens dit principe:

"And then one day I decided that hurry and stress were no longer going to be part of my life." ~ Brendon Burchard

Festina Lente! Haast je langzaam.

 

Toks-Waarden