Ik zou heel graag willen deelnemen maar ik heb het nu gewoon te druk.

Tijd en tijdsbeleving is vooral een emotioneel gegeven en een erg persoonlijke beleving. De realiteit is dat we allemaal dezelfde hoeveelheid tijd in een dag hebben. 

Jim Rohn leerde me deze waardevolle les: "If you really want something you’ll find the time, if you don’t, you’ll find an excuse."

Corona heeft dit volgens mij ook nog eens duidelijk gemaakt. Voor corona hadden we heel wat dringende projecten die dan plots niet meer zo belangrijk leken. 

Tijd draait vooral rond perspectief. Het druk hebben is een beslissing. Wat je eigenlijk bedoelt is dat het geen prioriteit is of dat het niet belangrijk genoeg is. De vraag is hoe lang wil jij nog doorgaan met geen tijd genoeg hebben? Kunnen versnellen en meer tijd beschikbaar hebben is ook een gevolg van duidelijk weten wat je wil, waar je mee bezig bent, van je grenzen afbakenen. Mogelijk heb je dit fundamendele werk nog niet gedaan waardoor je veel tijd blijft verspillen of verprutsen en het daarom aanvoelt dat er nooit tijd genoeg is. Binnen het Toks-traject besteden we hier uitvoerig tijd ;) aan. 

Mocht je in tijdsgebrek zijn wegens een uitzonderlijke periode, dan heb je in het najaar van 2021 een nieuwe kans om deel te nemen aan het Toks-canvas traject.