Waarin verschilt Brenda van andere experts?

Zelf een ambitieuze kenniswerker, begrijp ik je uitdagingen, frustraties en de druk maar al te goed.

Ik breng 20 jaar professionele en 40 jaar persoonlijke ervaring mee voor mijn Toksers. Er staat al heel wat op m'n teller.

Mijn universitair diploma vertaler Duits-Frans heb ik geen seconde uitgeoefend. Mijn talenkennis bracht me wel mijn eerste lange werkervaring in 't buitenland. Ik beklom de carrièreladder in sneltempo en werd marketing manager verantwoordelijk voor Europese retail en B2B-klanten. Top leiders bij Twitter, Google, Netflix vandaag waren toen mijn collega's.

Ik heb niet alleen ervaring opgedaan in 't buitenland bij beursgenoteerde global bedrijven, maar ook bij Vlaamse familiebedrijven, bij de overheid en met m'n eigen zelfstandige onderneming bij onze KMO's. Ik ken de ins & outs, de nuances van uiteenlopende vormen van bedrijfsvoering, de verwachtingen en uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Ik werkte in 2005 al vanuit mijn home-office met dagelijkse skype calls en online vergaderingen. Als enige Vlaamse in een Amerikaans bedrijf had ik hoofdzakelijk online contact met mijn collega's.

Persoonlijk leiderschap klinkt complex, gecompliceerd en moeilijk. Dat is het ook als je hier zonder gids, zonder kennis, zonder ervaring, zonder een duidelijk plan op je eentje aan begint. Dat was het alleszins voor mij toen ik besefte dat alles hierom draaide en ik er na mijn kantelpunt in 2010 besliste een prioriteit van te maken. Die initiële interesse en nieuwsgierigheid is ondertussen uitgegroeid tot een fascinatie en diepe overtuiging dat persoonlijk leiderschap voor iedereen vanzelfsprekend moet worden. Ik heb namelijk de kracht en het effect ervan letterlijk ondervonden. Het heeft mij en mijn leven radicaal getransformeerd.

In 2016 besliste ik daarom om van Persoonlijk Leiderschap mijn levenswerk te maken. Ik startte mijn eigen onderneming met als ultieme doel:

Persoonlijk Leiderschap Toegankelijker, Eenvoudig, Haalbaar, Houdbaar én Plezant te maken.

Zodat het niet langer een voorrecht is van de happy few maar elke kenniswerker er zo snel mogelijk de vruchten van kan plukken.

Het Toks-canvas is hieruit ontstaan. Ik sta te popelen om jouw trainer, gids en coach te zijn in dit razend boeiend avontuur. 

En dan nog beknopt de meest relevante 'officials'
- Vlaamse Overheid opgeleid Businesscoach (door het Vlaams Instituut Gezond Leven) voor het helpen opzetten van een strategisch preventief gezondheidsbeleid in organisaties (strenge selectie voor 50 plaatsen over heel Vlaanderen)

- Met mijn eerste versie van het Toks-canvas, mijn 365 dagen Toksen Online Jaartraject werd ik genomineerd als CASMA-ambassadeur door Voka Health België. Een kwaliteitslabel waar Partena, KU Leuven, Blue Zones Flanders en andere grote spelers ook deel van uitmaken. Ik kreeg de kans om mijn project voor te stellen aan toenmalig Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen en toenmalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

- In de regionale voorrondes voor Unizo Starter van het Jaar werd ik tweede met het 365 dagen Toksen Jaartraject. De eerste Limburgse kandidaat is uiteindelijk ook de Vlaamse winnaar geworden.

- Gecertificeerd Gezondheidscoach en Lid van de Beroepsvereniging voor Gezondheidsbegeleiders

- Gecertificeerd Leadership & Business Coach

- Ik doceer het vak 'Coachen voor Groepen' aan health coaches in spé bij Syntra.

- Erkend Dienstverlener bij de KMO-portefeuille voor opleiding en advies.

Meer over mij vind je hier op de website.