Mijn grote liefde voor taal maakt dat ik mijn hele leven al gek ben op spreuken, citaten en mooie uitspraken. Het zijn vaak korte zinnen die de kern van de zaak raken. Ze hebben de kracht om complexe zaken op een eenvoudige wijze duidelijk te maken. Om die essentie zo prachtig weer te geven. In deze blog een verzameling van sterke quotes van natuurkundige en Nobelprijswinnaar Albert Einstein.


In stabiele tijden is werken aan je persoonlijk leiderschap een erg slimme zet voor zowel je persoonlijke als je professionele leven. In tijden van grote onzekerheid en disruptieve verandering is je leven in eigen handen nemen niet langer een luxe maar levensnoodzakelijk.

Bovenop de pandemie bepalen drie grote problemen het wereldbeeld 

1) De snelheid van verandering op alle vlak

We krijgen het nauwelijks bijgebeend. Wat vandaag the next big thing lijkt, is morgen alweer passé.


 

Vandaag zoomen we in op jou als kenniswerker. 

Wat betekenen die algemene problemen waar elke individu vandaag mee worstelt in de vorige blog opgelijst, nu precies voor jou als kenniswerker? Welke impact heeft die externe omgeving op jou, jij die betaald wordt om met creatieve oplossingen te komen, om duidelijk te communiceren, om je brains van 's morgens tot 's avonds slim en efficiënt in te zetten?


 

In de twee vorige blogs zette ik de schijnwerpers op onze problemen, uitdagingen, onbewuste denkfouten en ingeslopen automatische gedragspatronen. 

Nog een laatste samenvatting van de huidige welbekende fenomenen.

Laat ons ze erkennen, aanvaarden en doorgroeien naar de next level. 

 

1) Verandering is de enige constante.

Hoe saai zou 't anders toch niet zijn! Flexibel en veerkrachtig aanpassen your best shot!

 


Archief