FAQ

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je nog vragen? Laat mij je helpen.

 

De groep 'De Eerste 100' start op woensdagavond 17 februari om 20u en eindigt op woensdagavond 26 mei 2021.

*We komen wekelijks samen telkens op woensdagavond om 20u (17/2, 24/2, 3/3, 10/3, 17/3, 24/3, 31/3, 7/4, 14/4, 21/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5).

*Je krijgt steeds tijdig een link en e-mail toegestuurd voor elke samenkomst.

*Elke virtuele samenkomst duurt ca 90 min.

 

Een sessie bestaat uit 

*Trainingsgedeelte (nieuwe kennis wordt aangeleerd en erna gaan we deze meteen actief toepassen)

* Relevante voorbeelden van hoe ik zelf deze kennis toepas (ik deel mijn scherm zodat je het Toks-canvas in mijn favoriete applicatie toegepast ziet)

*Opdrachten tijdens de sessie: ik verdeel de groep in breakout rooms waar je opdrachten samen met andere Toksers maakt of elkaar helpt met persoonlijke vragen & uitdagingen.

Tijdens onze kick-off sessie op woensdag 17 februari organiseer ik nog geen breakout rooms. Ik zal eerst overlopen wat zo'n breakout room juist inhoudt, hoe wij het gaan gebruiken en wat hiervoor de afspraken zijn. Zo weet je precies wat je wel en niet kan verwachten. 

*Dan breng ik de groep terug samen en bied ik hot seat coachings aan. Voor diegenen die hun persoonlijke vragen of uitdagingen op dat moment graag aan bod willen laten komen en door mij live gecoacht willen worden. Dit is absoluut niet verplicht. 

Mocht er een topic aan bod komen waar niemand al veel ervaring mee heeft of mocht niemand nood hebben aan een hot seat coaching, heb ik zelf heel wat stories in mijn rugzak die relevant zijn voor de topics die aan bod komen.

Hiermee kan ik steeds het conceptuele, theoretische gedeelte concreet kan maken met relevante voorbeelden uit mijn eigen leven of dat van andere Toksers (anoniem uiteraard).

*Ik geef wekelijks een actiepunt/opdracht mee om zelf mee aan de slag te gaan

 

Tijdens de breakout sessies kies je zelf welke van de 3 rollen je opneemt (dat licht ik dan ook duidelijk toe zodat de anderen duidelijk weten welke rol je die dag wil innemen):

- de rol van luisteraar en vragensteller om je mede-Toksers te helpen met hun specifieke uitdagingen die relevant zijn voor het topic dat we bespreken

- je deelt je eigen ervaring of een tip om de anderen te inspireren,

- of je legt je eigen uitdaging op dat moment voor.

1) Je kan wekelijks live deelnemen. (Geen zorgen, het lukt bijna niemand om een langere termijn traject als dit 100% live aanwezig te zijn.) Je krijgt tijdig op voorhand een link die je naar de digitale ruimte brengt. (vergelijkbaar met Zoom of Teams maar anders en beter voor interactie) 

2) Je kan het hele traject ook volledig vanuit de opnames of audiobestanden volgen (die maak ik ook beschikbaar zodat je vanuit je auto of tijdens het sporten kan luisteren) en op je eigen tempo doen (ook nadat de 100 dagen verstreken zijn).

3) Je kan mixen & matchen zoals het jou belieft, dan eens live, dan werk je met de opnames, mogelijk afhankelijk van welke van de Negen Disciplines er aan bod komt of van vragen die jezelf wil stellen. De topics die je prioriteit geeft volg je bijvoorbeeld eerder live.

Indien je specifieke vragen hebt, kan je me die ook apart mailen en dan kan ik die mogelijk (afhankelijk van hoeveelheid vragen selecteer ik de vragen die het meest relevant zijn voor de groep) aan bod laten komen tijdens de live afspraken, ook al kan jij niet live aanwezig zijn. 

Daarbovenop krijg je toegang tot de community tool, de Toks-Tribe waar je automatisch deel van wordt op 17 februari. Hier kan je 24/7 vragen stellen aan je mede-Toksers en aan mij, buiten de wekelijkse live afspraken. Het is zoals een besloten Facebook groep maar dan in een veilige omgeving waar niemand je privacy data doorverkoopt aan adverteerders.

Je hebt levenslang toegang tot de opnames, het werkboek en mijn beste templates.

Nee absoluut niet. Het Toks-canvas leert je een andere workflow, een nieuwe manier van werken, denken, dingen aanpakken, filteren, beslissingen nemen, doelen stellen, plannen, ontspannen en nog veel meer. Een systematische benadering die rekening houdt met je totaalplaatje. Een holistische aanpak waar je korte termijn en lange termijn doelen continu met elkaar in verbinding staan. 

Je kan het Toks-canvas in eender welke tool, in eender welke software vorm geven. Ben je gewend met Outlook, Word, Excel, Onenote te werken, dan kan je perfect het canvas daarin verwerken. Hetzelfde geldt voor de Mac tools, G-drive, Dropbox, Onedrive, Asana, Trello, Wunderlist enz. Ik heb het Toks-canvas zo ontwikkeld dat het platform agnostisch is. We weten namelijk niet wat de technologiereuzen met hun platformen gaan doen de komende jaren. Bovendien komen er maandelijks heel wat nieuwe tech stuff en apps bij. Er zal altijd een next new shiny object zijn dat je mogelijk afleidt en waardoor je nooit echt je fundament, je persoonlijke canvas kan verankeren in de geweldige kracht van technologie. 

Voor diegenen die nog niet de ideale software, app gevonden hebben, die nog geen uitgebreid digitaal documentatiesysteem gebruiken en open staan om te experimenteren raad ik absoluut mijn uitverkoren applicatie aan. Ik volg de markt van productiveitsapps en software al jaren en deze ontdekking is een echt pareltje! Wat mij betreft, is het de allerbeste applicatie op de markt vandaag (and here to stay!) die volledig aan de technologische noden van de kenniswerker tegemoet komt. En zelfs dik overdelivered! Een echte treat voor de geeks zoals mij :). Ik lichtte al een tipje van de sluier over deze applicatie in de Toks-voorstelling video toen ik je voorbeelden met mijn persoonlijke data toonde. In mijn dagelijkse planner, mijn habit tracker, maandelijkse review template, digitale boekenkast, online media artikels, exercise databank, receptenboek... pikte je mogelijk al iets op over de enorme veelzijdigheid en ongeziene mogelijkheden van deze applicatie. You ain't see nothing yet!

Deze unieke applicatie kan je trouwens ruim gratis uittesten vooraleer je een maandelijks minimaal abonnement betaalt. 

Als je de applicatie niet hebt herkend, verklap ik nog niet waarover het gaat. Dat is een extra bonus, een primeur voor de eerste 100. In de video zag je trouwens enkel screenshots. Tijdens het traject deel ik mijn scherm tijdens de groepssessies en krijg je een exclusieve inkijk, een behind-de-scenes van hoe mijn persoonlijke en professionele leven volledig met elkaar geconnecteerd in één digitaal systeem ondergebracht zijn. 

Heel graag beantwoord ik al je verdere vragen:

- per email brenda@toksen.be

- in een zoom video call (gelieve eerst per email een afspraak vast te leggen)

- telefonisch via 0487 / 92 83 76

Ik begrijp dat je het erg druk hebt. Je krijgt de beste resultaten als je alle sessies live kan bijwonen, de opdrachten maakt in de periode dat dat gevraagd wordt en de opgedane kennis meteen gaat toepassen. 

Kennis vergaren zonder om te zetten in actie, zonder te implementeren zal je niet de gewenste resultaten brengen. Dus elk moment dat je aan het traject kan werken zal een toegevoegde waarde zijn. Onze wekelijkse afspraken zullen je ook stimuleren om actie te nemen. De kracht van de groep zal je bovendien die extra push geven wanneer die nodig blijkt. 

De wekelijkse training & coaching sessie duurt 90 minuten. Ik probeer die timing te respecteren. Je hoeft zeker niet steeds live aanwezig te zijn maar ik raad het wel sterk aan voor de beste ervaring. Daarnaast reserveer je best dagelijks 20 tot 30 minuten gedurende het 100 dagen traject om aan je canvas te werken. Als je dagelijks met je canvas bezig bent, start je een routine, maak je een nieuwe gewoonte en zal je sneller een boost en momentum ervaren. Wil je meer tijd uittrekken? Geweldig, go for it! 

Is het moeilijk om die tijd vrij te maken? Geen probleem, doe dat wat je lukt, dat is prima. Je staat al veel verder dan die andere kenniswerkers die geen duidelijke beslissing nemen en door hun inefficiënte tijdsbesteding op een status-quo blijven steken. Er zijn nu eenmaal niet meer uren in een dag en wij zijn nu eenmaal geen robots die aan een onmogelijk tempo kunnen blijven doorrazen zonder dat daar lichamelijke gevolgen aan vasthangen.  

Ik maak bovendien de audio van de opnames apart beschikbaar. Zo kan je alvast alle sessies ook herbeluisteren terwijl je in je auto zit, aan't sporten of aan't poetsen bent. Tijdens je lunchpauze of bij een wandeling. 

Als laatste wil ik hier nog benadrukken dat het opstellen van de eerste versie van je canvas het meeste tijd in beslag neemt. Dat is zo met alles waar je nieuw aan begint. Eens je echter die fundamenten gelegd hebt, wordt elke decoratielaag die erbovenop komt makkelijker en sneller. Het wordt dan een geschenk dat blijft geven. Hoe eerder je eraan begint, hoe langer je er de vruchten van plukt. 

“You can do anything you want, but not everything you want.” —David Allen

Tijd en tijdsbeleving is vooral een emotioneel gegeven en een erg persoonlijke beleving. De realiteit is dat we allemaal dezelfde hoeveelheid tijd in een dag hebben. 

Jim Rohn leerde me deze waardevolle les: "If you really want something you’ll find the time, if you don’t, you’ll find an excuse."

Corona heeft dit volgens mij ook nog eens duidelijk gemaakt. Voor corona hadden we heel wat dringende projecten die dan plots niet meer zo belangrijk leken. 

Tijd draait vooral rond perspectief. Het druk hebben is een beslissing. Wat je eigenlijk bedoelt is dat het geen prioriteit is of dat het niet belangrijk genoeg is. De vraag is hoe lang wil jij nog doorgaan met geen tijd genoeg hebben? Kunnen versnellen en meer tijd beschikbaar hebben is ook een gevolg van duidelijk weten wat je wil, waar je mee bezig bent, van je grenzen afbakenen. Mogelijk heb je dit fundamendele werk nog niet gedaan waardoor je veel tijd blijft verspillen of verprutsen en het daarom aanvoelt dat er nooit tijd genoeg is. Binnen het Toks-traject besteden we hier uitvoerig tijd ;) aan. 

Mocht je in tijdsgebrek zijn wegens een uitzonderlijke periode, dan heb je in het najaar van 2021 een nieuwe kans om deel te nemen aan het Toks-canvas traject.

Je zal altijd toegang hebben tot de opnames, templates, checklists, werkboek van de versie van het Toks-canvas waarin jij geïnvesteerd hebt. Je ontvangt een aanzienlijke korting voor geactualiseerde en vernieuwde cursusmaterialen als er toekomstige versies gelanceerd worden. Je kan op dat moment kiezen om bij je gekochte versie te blijven of om te upgraden.

UITZONDERING: Als je deel uitmaakt van de eerste 100 (ingeschreven op uiterlijk 14/02/2021) krijg je gratis automatisch alle nieuwe versies die in de toekomst ontwikkeld zullen worden. 

Zo snel als jij wil! 

Er zijn heel wat factoren die jouw proces kunnen versnellen of vertragen. Wat ik je kan garanderen is dat zolang jij actief aan het traject deelneemt, betrokken blijft, de stappen volgt en het harde werk doet dat gevraagd wordt, je diepgaande verandering zal ervaren. Het is onmogelijk daar individueel een tijdlijn op te plaatsen. Laat staan een uitspraak over te doen die voor een hele groep zou gelden. Iedereen start namelijk vanuit een andere situatie. De ene zal al meer structuur hebben dan de anderen, al meer duidelijkheid hebben dan de andere en al beter weten waar hij/zij naar toe wil, dan de andere. En dat is helemaal prima. Wij vergelijken ons namelijk niet met de andere deelnemers maar met een vorige versie van onszelf.

Lees zeker hier nog eens na wat ik van jou verwacht en wat je van mij mag verwachten. Dit traject is niet voor iedereen. Dit is geen quick-fix of magische silver bullet. Zonder consistente inzet zal je niet die stappen maken die mogelijk zijn. Ik beloof je geen sugar rush maar wel de juiste nutritionele voeding die jouw lijf nodig heeft, die in jouw leven nodig is om een houdbaar, haalbaar en future-proof canvas op te stellen zodat jij je leven opnieuw in eigen handen kan nemen.

Bovendien is dit werk nooit af. Als je denkt dat het na die 100 dagen stopt, dan raad ik je aan er niet aan te beginnen. Serieus!

Het hangt er dus vanaf, het hangt volledig van jou af. Het hangt af van wat jij onderneemt, aanpakt als niemand toekijkt. Hoeveel tijd je vrijmaakt, naast die 90 minuten. 

Ik nodig je uit om het proces te vertrouwen. Als jij het werk doet dat nodig is zijn resultaten gegarandeerd. Als je kleine stapjes vooruit én in de juiste richting blijf zetten is succes zoals jij die gedefinieerd hebt, gegarandeerd. Je hebt mijn woord en diegene die mij persoonlijk goed kennen, weten dat mijn woord alles is. Persoonlijke integriteit is mijn hoogste waarde. 

"Compounding Interest is the most powerful force in the Universe." ~ Albert Einstein

Als je deel uitmaakt van de eerste groep (uiterlijk ingeschreven op 14 februari 2021) krijg je van mij 2.500 euro cadeau! De investering voor de tweede groep die in het najaar van 2021 start zal 5.000 euro bedragen. Mijn één-op-één coaching klanten investeren minimum 15.000 euro in onze samenwerking.

Ben je bij de eerste groep, dan is je investering slechts 2.500 euro PLUS je ontvangt heel wat uitzonderlijke bonussen erbovenop. Hier een overzicht van de bonussen.

Via de kopen knop op de website kan je tot de betaling overgaan. Je wordt eerst gevraagd je te registreren met je emailadres. Vervolgens kan je kiezen of je een factuur wil of niet. De factuur met jouw gegevens wordt je meteen per email opgestuurd van zodra de betaling afgerond is. 

TIP: Vraag zeker eens aan je werkgever of die deels of volledig in deze training tussenkomt. Als je hiervoor een formulering nodig hebt, stuur een email met onderwerp: Formulering voor werkgever en ik bezorg je dit zo snel mogelijk. 

Zelf een ambitieuze kenniswerker, begrijp ik je uitdagingen, frustraties en de druk maar al te goed.

Ik breng 20 jaar professionele en 40 jaar persoonlijke ervaring mee voor mijn Toksers. Er staat al heel wat op m'n teller.

Mijn universitair diploma vertaler Duits-Frans heb ik geen seconde uitgeoefend. Mijn talenkennis bracht me wel mijn eerste lange werkervaring in 't buitenland. Ik beklom de carrièreladder in sneltempo en werd marketing manager verantwoordelijk voor Europese retail en B2B-klanten. Top leiders bij Twitter, Google, Netflix vandaag waren toen mijn collega's.

Ik heb niet alleen ervaring opgedaan in 't buitenland bij beursgenoteerde global bedrijven, maar ook bij Vlaamse familiebedrijven, bij de overheid en met m'n eigen zelfstandige onderneming bij onze KMO's. Ik ken de ins & outs, de nuances van uiteenlopende vormen van bedrijfsvoering, de verwachtingen en uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Ik werkte in 2005 al vanuit mijn home-office met dagelijkse skype calls en online vergaderingen. Als enige Vlaamse in een Amerikaans bedrijf had ik hoofdzakelijk online contact met mijn collega's.

Persoonlijk leiderschap klinkt complex, gecompliceerd en moeilijk. Dat is het ook als je hier zonder gids, zonder kennis, zonder ervaring, zonder een duidelijk plan op je eentje aan begint. Dat was het alleszins voor mij toen ik besefte dat alles hierom draaide en ik er na mijn kantelpunt in 2010 besliste een prioriteit van te maken. Die initiële interesse en nieuwsgierigheid is ondertussen uitgegroeid tot een fascinatie en diepe overtuiging dat persoonlijk leiderschap voor iedereen vanzelfsprekend moet worden. Ik heb namelijk de kracht en het effect ervan letterlijk ondervonden. Het heeft mij en mijn leven radicaal getransformeerd.

In 2016 besliste ik daarom om van Persoonlijk Leiderschap mijn levenswerk te maken. Ik startte mijn eigen onderneming met als ultieme doel:

Persoonlijk Leiderschap Toegankelijker, Eenvoudig, Haalbaar, Houdbaar én Plezant te maken.

Zodat het niet langer een voorrecht is van de happy few maar elke kenniswerker er zo snel mogelijk de vruchten van kan plukken.

Het Toks-canvas is hieruit ontstaan. Ik sta te popelen om jouw trainer, gids en coach te zijn in dit razend boeiend avontuur. 

En dan nog beknopt de meest relevante 'officials'
- Vlaamse Overheid opgeleid Businesscoach (door het Vlaams Instituut Gezond Leven) voor het helpen opzetten van een strategisch preventief gezondheidsbeleid in organisaties (strenge selectie voor 50 plaatsen over heel Vlaanderen)

- Met mijn eerste versie van het Toks-canvas, mijn 365 dagen Toksen Online Jaartraject werd ik genomineerd als CASMA-ambassadeur door Voka Health België. Een kwaliteitslabel waar Partena, KU Leuven, Blue Zones Flanders en andere grote spelers ook deel van uitmaken. Ik kreeg de kans om mijn project voor te stellen aan toenmalig Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen en toenmalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

- In de regionale voorrondes voor Unizo Starter van het Jaar werd ik tweede met het 365 dagen Toksen Jaartraject. De eerste Limburgse kandidaat is uiteindelijk ook de Vlaamse winnaar geworden.

- Gecertificeerd Gezondheidscoach en Lid van de Beroepsvereniging voor Gezondheidsbegeleiders

- Gecertificeerd Leadership & Business Coach

- Ik doceer het vak 'Coachen voor Groepen' aan health coaches in spé bij Syntra.

- Erkend Dienstverlener bij de KMO-portefeuille voor opleiding en advies.

Meer over mij vind je hier op de website. 

De Toks-methode is uniek. Je vindt mijn aanpak nergens anders op de markt. Het Toks-canvas, de methodiek, de intellectuele eigendom (IP) en het merk Toksen zijn daarom ook juridisch geregistreerd en gedeponeerd en auteursrechtelijk beschermd.

Er zijn heel wat verschillen met andere aanbieders. Die met de grootste positieve impact op jouw resultaten hier even op een rijtje:

1) We stemmen je tijd, je energie en je aandacht in je persoonlijke en professionele leven op elkaar af
Dit is een holistische, integrale benadering. Het Toks-canvas geeft je niet één of twee puzzelstukjes, geen gefragmenteerde losstaande tactieken die jezelf nog aan elkaar moet breien of je volledig potentieel niet laten benutten. Het Toks-canvas is de "Heilige Graal van Persoonlijk Leiderschap". De full-option met alle toeters en bellen maar dan tot de essentie herleid. De 'Golden Nuggets' compact, eenvoudig, en meteen voor jou inzetbaar gemaakt. Mijn persoonlijk jarenlang diepgaand onderzoek, analyse, experimentatie, deelnames aan buitenlandse seminaries, opleidingen en masterminds brengt het beste van gerenommeerde topexperts (op vlak van neurowetenschap & gedragswetenschap, psychologie, leadership, business en coaching)  in de Negen Disciplines van het Toks-canvas samen. Ik volg ook de nieuwe future trends en ontwikkelingen in mijn negen expertise topics op de voet zodat het Toks-canvas constant geactualiseerd blijft op basis van die laatste nieuwe evidence-based bevindingen. 

2) Een eenvoudig stappenplan dat je bij de hand neemt en door de jungle leidt
Een duidelijk stappenplan waarin de volgorde erg bewust gekozen is zodat je aan de juiste dingen op het juiste moment bezig bent. Je kan geen stap overslaan. Dat is net de kern van de zaak. Wij doen niet aan short-cuts omdat ze niet blijvend en duurzaam werken. 

3) Volledig op maat van jouw specifieke unieke situatie en op jouw ritme
Het resultaat van onze samenwerking is een volledig gepersonaliseerd canvas. Er zijn er geen twee die er hetzelfde uitzien. Een Toks-traject geeft tijd en ruimte om toe te passen, om aan de slag te gaan, om vragen te stellen, om geïnspireerd te worden. Het is geen 2-daagse workshop waar je vooral geënthousiasmeerd wordt en opgeladen van thuis komt, maar dan een week later al niet meer weet waarover het juist ging en al helemaal niets gedaan hebt met waardevolle inzichten die je op dat moment opdeed. 

4) Focus op actie en implementatie 
Tijdens elke wekelijkse sessie ga je aan de slag tijdens de sessie en geef ik opdrachten in je werkboek waar je tijdens de week aan kan werken. Ik deel heel wat behind-the-scenes voorbeelden, je mede-toksers delen hun ervaringen, je krijgt tools aangereikt die je op weg helpen.

5) Training én coaching hand in hand

Wij geloven dat je coaching nog straffer maakt als je ook extra kennis doorgeeft. Soms kan je geen doorbraak ervaren omdat je 't gewoon niet weet, omdat je de alternatieven niet kent. Vandaar dat topic training een belangrijk onderdeel van alle Toks-coachingstrajecten vormt.

6) Community van gelijkgestemden
Je wordt omringd door mannen en vrouwen van verschillende sectoren, industrieën, leeftijden, functies, achtergrond die begrijpen waar je voor staat, niet langer willen wachten en van persoonlijk leiderschap een prioriteit willen maken.

7) Coach Brenda ;-)
Het is mijn levensmissie om persoonlijk leiderschap in België toegankelijk, eenvoudig, haalbaar, houdbaar en plezant te maken! Ik ben niet alleen gefascineerd en gepassioneerd hierover, ik heb ook de expertise, de knowhow, de ervaring en de up-to-date tools die je nodig hebt. Als bedenker van het Toks-canvas ken ik de methodiek als de besten. Net omdat ik zo persoonlijk betrokken ben ga ik die extra mile voor mijn Toksers.  

Hier vind je nog meer verschillen. 

 

Tegen wie zeg je het! Ik laat het zelf eerst graag wat op me afkomen en zal zeker niets zeggen of delen die eerste keren als het niet hoeft, als ik niet 'aangeduid' word of er geen 'voorstellingsrondjes' gedaan worden. Ik heb aan beiden zo'n hekel dat ik dat zeker niet overneem in mijn eigen diensten. Als ik je hiermee gerust kan stellen. Je wordt nooit verplicht iets te delen of nooit aangeduid om iets te zeggen. 

Tijdens onze kick-off sessie op woensdag 17 februari organiseer ik nog geen breakout rooms. Ik zal eerst overlopen wat zo'n breakout room juist inhoudt, hoe wij het gaan gebruiken en wat hiervoor de afspraken zijn. Zo weet je precies wat je wel en niet kan verwachten. 

Jij kiest zelf of je
- de rol van luisteraar en vragensteller opneemt om je mede-toksers te helpen,
- net graag je eigen ervaring of een tip wil delen om de anderen te inspireren,
- of je eigen uitdaging op dat moment graag wil voorleggen en de ervaring van anderen hoort. 

Mocht er een topic aan bod komen waar niemand al veel ervaring mee heeft, ik heb heel wat stories in mijn rugzak die relevant zijn voor de topics die aan bod komen dat ik steeds het conceptuele, theoretische gedeelte concreet kan maken met relevante voorbeelden uit mijn eigen leven of dat van andere Toksers (anoniem uiteraard).

Bovendien kan je dit traject ook perfect enkel via de opnames volgen. Je hoeft niet live aanwezig te zijn. Mijn ervaring leert dat het bijna niemand lukt om in een langer durend traject als dit 100% live aanwezig te kunnen zijn. De interacties met je mede-toksers heb je sowieso, indien je dat wenst, in de aparte community tool waar je automatisch deel van uitmaakt vanaf 17 februari. 

En als je specifieke vragen hebt, kan je me die ook apart mailen en dan kan ik die mogelijk aan bod laten komen tijdens de live afspraken, ook al kan jij niet aanwezig zijn. 

Het was geen makkelijke beslissing om een dag en tijdstip te kiezen die voor de meesten het beste uitkomt. De deelnemers zijn namelijk een mix van werknemers en ondernemers. Uit feedback van vorige trajecten bleek dat het voor werknemers overdag zo goed als onmogelijk is. Weekends overdag genieten bij de meesten geen voorkeur. 

Er zijn 3 manieren om deel te nemen aan het 100 dagen Toks-canvas training & coachingstraject.

Je kan wekelijks live deelnemen. (Ter geruststelling, het lukt bijna niemand om een langere termijn traject als dit 100% live aanwezig te zijn.)
Je kan het hele traject volledig vanuit de opnames of audiobestanden volgen en op je eigen tempo doen (ook als de 100 dagen verstreken zijn).
Je kan mix & matchen zoals het jou belieft, dan eens live, dan werk je met de opnamens, mogelijk afhankelijk van welke van de Negen Disciplines er aan bod komt of vragen die jezelf wil stellen.

Bovendien heb ik geïnvesteerd in een community tool, de Toks-Tribe waar je toegang toe krijgt bij je deelname. Hierdoor kan je 24/7 vragen stellen aan je mede-toksers en aan mij, buiten de wekelijkse live afspraken. Het is zoals een besloten Facebook groep maar dan in een veilige omgeving waar niemand je privacy data doorverkoopt aan adverteerders. 

Je hebt levenslang toegang tot de opnames, het werkboek, mijn beste templates. 

Als ik je kan geruststellen, dat is jammer genoeg nog steeds de meerderheid van de bedrijven, organisaties, CEO's, directeurs, teamleaders, managers. De vraag die telt is: ga jij echt wachten tot zij eindelijk inzien waar de rest van de wereld al een tijdje naar toe evolueert? Ga jij jouw relevantie en toekomstige mogelijkheden van hen laten afhangen op dit cruciale kantelpunt in onze geschiedenis? 

"Ik wil niet dat we ze te slim maken..." hoorde ik eens een leidinggevende zeggen. Ook dit is een factor die helaas in heel wat bedrijven meespeelt in het beslissingsproces. Als je 't mij vraagt, ik zou me daar bliksemsnel uit de voeten maken en een gezonde werkomgeving met een people-first approach zoeken. 

Of bedrijven zoeken vaak een opleiding, een workshop, een cursus die werkt voor hun gemiddelde werknemer. Het is ook vaak door de HR-bril bekeken. Wat niet meteen betekent dat het voorgestelde aanbod voor jou werkt. 

Wat als jij nu zelf initiatief toont? Dat is trouwens waar de trendy bedrijven waar iedereen wil werken een prioriteit van maken. Zij stimuleren hun medewerkers om met een eigen persoonlijk en professioneel ontwikkelingsplan te komen. Zij beseffen namelijk dat een individuele aanpak de enige aanpak is. Als elk individu volledig zichzelf kan zijn, zijn eigen talenten kan inzetten, krijgt het team vleugels. 

Wat als je afstapt van de verwachting dat anderen in jouw ontwikkeling moeten investeren als je niet eens in jezelf wil investeren? 

Ik ben heel transparant hierover van in het begin.

Ja, er is heel wat dat ik je ga vragen om te leren, te maken, toe te passen binnen het Toks-canvas 100 dagen traject.

Ja, het zal soms buiten je comfortzone zijn en ongemakkelijk voelen. Je kan je aan innerlijke weerstand verwachten. 

Ja, er zullen mogelijk momenten zijn waarop je mijn directheid niet waardeert en mij gaat vervloeken (ik vergeef het je nu al ;)).

 

Maar het ding is, dat...

Zolang je bereid bent om wekelijks de gevraagde tijd te investeren, de opdrachten te maken en mij of je mede-toksers in onze community tool om hulp te vragen als je vastloopt of iets niet duidelijk is, kan jij dit absoluut doen!

Je hebt waarschijnlijk al ervaren dat alle waardevolle, diepgaande, fundamentele dingen die je doet, een aanzienlijke portie inzet, inspanning en geduld vragen. Het is heel wat waar we mee bezig zijn. 

Als je dit leest ben ik er heel erg zeker van dat je bereid bent de nodige inspanningen te leveren. Dat je vindt dat je het verdient om de levensveranderende resultaten te kunnen ervaren die op 't einde van een succesvol bewezen traject als het Toks-canvas mogelijk zijn.

Je wil gewoon heel zeker zijn dat zowel je financiële als je tijdsinvestering je dichterbij je gewenste resultaten zal brengen. En dat is mijn grote belofte aan jou. Je zal geen tijd, aandacht of energie verspillen. Je zal altijd het gevoel hebben dat alles wat je doet in het kader van de trainings, opdrachten en coaching, je een stap dichter brengt bij het weer in eigen handen nemen van je leven. En alle mini-overwinningsmomenten, voldoening, blijdschap en plezier dat daarmee gepaard gaat. Dit is geen plotse 180 graden ommezwaai van je leven. We werken stap voor stap aan de juiste dingen op het juiste moment. We gaan niet meteen in 100 dagen je volledige persoonlijke en professionele leven kunnen aanpakken. Als je dit verwacht, vraag ik je met aandrang niet deel te nemen. 

Het 100 dagen Toks-canvas traject zorgt voor je eerste gepersonaliseerde versie van het Toks-canvas. Het moeilijke fundamentele werk heb je nu aan de hand van een duidelijk stappenplan en omringt met gelijkgestemden uitgevoerd. Het is nu aan jou om je initiële werk verder te zetten. Als je na de 100 dagen stopt met je canvas, als je je persoonlijk systeem niet meer 'voedt', dan gaan je resultaten niet blijvend zijn. Net zoals met een dieet of fitness abonemment. Als je voor jezelf momenteel dat engagement niet kan aangaan, raad ik je aan niet deel te nemen. Misschien heb ik de eer om je op een later moment te ontmoeten. Er komen nog heel wat andere mogelijkheden in de toekomst om met mij of het Toks-canvas te werken. 

Als je echter consistent aan je eerste canvas blijft werken nadat je de fundamenten gelegd hebt, als je het verder blijft optimaliseren en aanpassen, dan heb je jezelf een geschenk gegeven dat blijft geven. Als jij het werk doet dat nodig is, zal je canvas meer en meer werk voor jou gaan doen. 

Er is niet zoiets als achterop geraken in het Toks-canvas 100 dagen traject. Alle deelnemers zullen een andere invulling hebben, zullen meer of minder doen. Dat is volledig afhankelijk van jouw situatie, de tijd en ruimte die je beschikbaar kan maken. Leg jezelf hier zeker geen druk op. Het is mijn aanbeveling om er wekelijks en liefst dagelijks mee bezig te zijn maar dit is geen absolute voorwaarde om tot resultaten te komen. Dat is het ideale scenario. Tussen het ideale en het worst-case scenario (helemaal geen actie nemen en passief toekijken) is een heel spectrum aan invullingen. Een hele waaier aan mogelijkheden om met je canvas aan te slag te gaan rekening houdend met je persoonlijke situatie. 

Je hebt levenslang toegang tot alle opnames van het Toks-canvas. Je kan de 100 dagen over 365 dagen verspreiden. Je kan het volledig op jouw ritme volgen. Je mist dan wel de rechtstreekse coaching die enkel tijdens de 100 dagen beschikbaar is en mogelijk de verhalen en inzichten van mede-toksers maar laat dat geen belemmering zijn om persoonlijke vooruitgang te boeken binnen jouw gegeven situatie.

Je kan ook op elk moment beslissen om even een break te nemen indien je dat wenst. Het is een intensief traject waar mogelijk wat ondergegraven emoties naar boven komen. 

Dit werk wacht op jou van zodra jij er klaar voor bent. 

"Man. Because he sacrifices his health in order to make money. Then he sacrifices money to recuperate his health. And then he is so anxious about the future that he does not enjoy the present; the result being that he does not live in the present or the future, he lives as if he is never going to die and then dies having never really lived." 

James J. Lachard